Börja spela eller träna schack

For English Brittisk flagga version, click here.

Juniorer | Skolschack | Seniorer

Klubben bedriver verksamhet för spelare av alla åldrar och spelstyrkor. Vi vill hjälpa alla våra medlemmar att bli bättre schackspelare. Utöver klubbträningarna har vi under året även en rad klubbtävlingar, bl.a. KM, blixt-KM och Luciablixten. Många av våra medlemmar deltar också i seriespel och andra tävlingar runtom i Sverige och utomlands.

Juniorer

På torsdagar har klubben juniorträningar som leds av Anton Frisk Kockum och Johan Eksmyr, med stöd av Peter Dahlin och Cilla Andersson. Vid dessa tillfällen får juniorerna möjlighet att få individuell träning anpassad efter deras nivå. Träningen blandar spel, lösning av kombinationer, analys av partier samt föreläsningar om öppningar, mittspel och slutspel.

Torsdagar kl. 17.30-19.30.

Om ni har en junior som är intresserad av att börja spela schack, tag kontakt via vårt kontaktformulär här på hemsidan eller maila Anton Frisk Kockum.

Nedan: Juniorträningen avslutar vårsäsongen med den traditionella klocksimultanen där klubbens juniorer spelar mot tränaren Anton Frisk Kockum.

Skolschack

Från 2013 fram till 2020 höll klubben skolschack en dag i veckan för barnen som går på Kärralundsskolan. Johan Eksmyr lärde ut grunderna i schack på ett engagerande och roligt sätt där barnen fick spela och lösa schackproblem. Denna verksamhet är nu vilande.

Nedan: Johan Eksmyr lär ut schack på demonstrationsbrädet till ivriga barn samtidigt som några spelar på egen hand.

Seniorer

Innan pandemin arrangerade Örgryte en serie turneringar som gick under namnet Örgryte Chess Tour varannan torsdag. Se Örgryte Chess Tour 2020 för mer information. Under pandemin hade vi träningar online en gång i månaden med en stormästare.

Just nu har vi ingen regelbunden träning för seniorer. Några gånger om året arrangerar vi blixtturneringar eller andra saker för våra medlemmar. Se vår kalender och Facebooksida.

Nedan: Love Troberg Eskola (t.v.) spelar mot Mikael Arnelind.