Börja spela eller träna schack

For English Brittisk flagga version, click here.

Juniorer | Skolschack | Seniorer

Klubben bedriver verksamhet för spelare av alla åldrar och spelstyrkor. Vi vill hjälpa alla våra medlemmar att bli bättre schackspelare. Utöver klubbträningarna har vi under året även en rad klubbtävlingar, bl.a. KM, blixt-KM och Luciablixten. Många av våra medlemmar deltar också i seriespel och andra tävlingar runtom i Sverige och utomlands.

Juniorer

På torsdagar har klubben juniorträningar som leds av Anton Frisk Kockum och Alf Björsson med stöd av Johan Eksmyr. Vid dessa tillfällen får juniorerna möjlighet att få individuell träning anpassad efter deras nivå. Träningen blandar spel, lösning av kombinationer, analys av partier samt föreläsningar om öppningar, mittspel och slutspel.

Torsdagar kl. 17.30-19.30.

Om ni har en junior som är intresserad av att börja spela schack är det bara att komma förbi en torsdag och prova på! Tag kontakt med Anton Frisk Kockum om ni har frågor.

Nedan: Juniorträningen avslutar vårsäsongen med den traditionella klocksimultanen där klubbens juniorer spelar mot tränaren Anton Frisk Kockum.

Skolschack

Sedan 2013 har klubben skolschack på måndagar för barnen som går på Kärralundsskolan. Johan Eksmyr lär ut grunderna i schack på ett engagerande och roligt sätt där barnen får spela och lösa schackproblem.

Torsdagar 14.30-16.00

Vill ditt barn prova på? Besök klubben en torsdag eller tag kontakt med Johan Eksmyr vid frågor.

Nedan: Johan Eksmyr lär ut schack på demonstrationsbrädet till ivriga barn samtidigt som några spelar på egen hand.

Seniorer

Under våren 2020 arrangerar Örgryte en serie turneringar som går under namnet Örgryte Chess Tour varannan torsdag. Se Örgryte Chess Tour 2020 för mer information.

Torsdagar 19.00-21.00

Vill ni prova på? Besök klubben en torsdag eller tag kontakt med Robert Anderzén vid frågor.

Nedan: Love Troberg Eskola (t.v.) spelar mot Mikael Arnelind.